Sedliacke rezne – naväčšia pochúťka z čias nášho detstva: Za 2 Eurá sa naje celá rodina a netreba vám ani gram mäsa!

Výborný recept, na ktorý si dobre pamätám z mojich detských čias. Starká robila tieto šnicle vždy, keď sme boli u nej na prázdninách a verte, že mäso nám v nich vôbec nechýbalo.

Potrebujeme:

  • veľký karfiol
  • 1 a 1/2 šálky uvarenej ryže
  • 2 vajcia
  • asi 5 polievkových lyžíc hl. múky
  • soľ
  • korenie
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Postup:

karfiol rozdelíme na ružičky a varte do mäkka v osolenej vode. Zmiešajte studenú ryžu a jemne nasekaný uvarený karfiol s vajcami a múkou (množstvo závisí od hustoty hmoty). Dochutíme soľou a korením. Z výslednej hmoty formujeme fašírky – rezne a obalíme ich strúhankou. Vyprážame na horúcom oleji na oboch stranách. Podávame so šalátom, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)