Výborný recept, na ktorý si dobre pamätám z mojich detských čias. Starká robila tieto šnicle vždy, keď sme boli u nej na prázdninách a verte, že mäso nám v nich vôbec nechýbalo.
Potrebujeme:
- veľký karfiol
- 1 a 1/2 šálky uvarenej ryže
- 2 vajcia
- asi 5 polievkových lyžíc hl. múky
- soľ
- korenie
- strúhanka na obalenie
- olej na vyprážanie
Postup:
karfiol rozdelíme na ružičky a varte do mäkka v osolenej vode. Zmiešajte studenú ryžu a jemne nasekaný uvarený karfiol s vajcami a múkou (množstvo závisí od hustoty hmoty). Dochutíme soľou a korením. Z výslednej hmoty formujeme fašírky – rezne a obalíme ich strúhankou. Vyprážame na horúcom oleji na oboch stranách. Podávame so šalátom, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)