plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové rezne – nebudete vedieť, kedy prestať jesť: 5 zemiakov a naje sa celá rodina, chuť výborná!

Vynkajúci nápad na obed alebo rýchlu večeru.

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke.

 

 

Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

150 g salámy (alebo klobása, šunka, párky – čo mäsové máte doma)

100 g tvrdého syra

 

 

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

2 vajcia

Soľ

korenie podľa chuti

zelené bylinky:

 

 

petržlen

kôpor

zelená cibuľka

Postup:

Zemiaky umyjeme a ošúpeme.

 

 

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame  zemiaky.

Nakrájame nadrobno salámu.

Pretlačíme cesnak a nastrúhame syr (alebo tiež nastrúhame).

 

 

Všetky prísady spojíme v hlbokej miske.

Zmiešame aj s vajíčkami a múkou.

Dochutníme soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.

 

 

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť).

Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

Kúsky preložíme na panvicu s olejom.

 

 

Nechajte opiecť dohneda z oboch strán.

Fašírky sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes