plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma zemiaky, pripravte si tento jednoduchý, lacný a chutný OBED: Sedliacky recept na výborné REZNE bez gramu mäsa!

Výborné a jednoduché jedlo zo zemiakov a jednoduchého a veľmi chutného cestíčka.

Presvedčte sa, že aj bez gramu mäsa môžete vytvoriť fantastický a sýty obed pre celú rodinu.

 

 

Ak neviete, čo variť na obed, tento recept určite skúste.

Potrebujeme:

– 3 veľké zemiaky (800 g)

– 1 malá mrkva

– 1 kocka masla

– 100 g syra

– soľ a čierne korenie podľa chuti

– zelené bylinky (zelená cibuľka alebo petržlen)

Na obaľovanie:

 

 

– 2 vajcia;

– pol čajovej lyžičky soli (4 g);

– 4 polievkové lyžice hladkej múky (80 g);

– pol čajovej lyžičky prášku do pečiva;

– 2 polievkové lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (100 g);

– 1 pohár rastlinného slnečnicového oleja na vyprážanie (200 ml).

Postup:

Zeleninu ošúpeme.

 

 

Zemiaky nakrájame na štvrtiny a preložíme ich do hrnca.

Zalejeme vodou a varíme na strednom ohni, kým nie sú hotové.

Mrkvu nastrúhame na malom strúhadle.

 

 

Panvicu rozohrejeme s kockou masla, pridáme mrkvu, dochutíme ju štipkou soli a pár minút opekáme.

Zemiaky scedíme a roztlačíme na kašu.

Syr nastrúhame na strednom strúhadle.

 

 

V miske k zemiakovému pyré pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti, rovnako aj syr.

Dôkladne premiešame všetky ingrediencie.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku (alebo petržlenovú vňať) a opečenú mrkvu.

Premiešame.

 

 

Pripravíme si cestíčko na obaľovanie:

do misky pridáme vajcia a štipku soli.

Trochu ich premiešame metličkou, potom pridáme múku a prášok do pečiva.

 

 

Dobre premiešame.

Potom pridáme jogurt a ešte trochu premiešame.

Mali by sme získať belavé, riedke a krémové cesto.

Namočíme si dlane do trochy oleja a zo zmesi zemiakového pyré vytvárame guľky, ktoré v rukách sploštíme.

 

 

Vkladáme do cestíčka a jednu po druhej obaľujeme.

Zahrejeme panvicu s pohárom oleja.

Obalené fašírky opekáme na panvici, kým nie sú zlatohnedé.

Preložíme ich na tanier vyložený papierovým obrúskom a podávajte s obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes