Výborné a jednoduché jedlo zo zemiakov a jednoduchého a veľmi chutného cestíčka.
Presvedčte sa, že aj bez gramu mäsa môžete vytvoriť fantastický a sýty obed pre celú rodinu.
Ak neviete, čo variť na obed, tento recept určite skúste.
Potrebujeme:
– 3 veľké zemiaky (800 g)
– 1 malá mrkva
– 1 kocka masla
– 100 g syra
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– zelené bylinky (zelená cibuľka alebo petržlen)
Na obaľovanie:
– 2 vajcia;
– pol čajovej lyžičky soli (4 g);
– 4 polievkové lyžice hladkej múky (80 g);
– pol čajovej lyžičky prášku do pečiva;
– 2 polievkové lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (100 g);
– 1 pohár rastlinného slnečnicového oleja na vyprážanie (200 ml).
Postup:
Zeleninu ošúpeme.
Zemiaky nakrájame na štvrtiny a preložíme ich do hrnca.
Zalejeme vodou a varíme na strednom ohni, kým nie sú hotové.
Mrkvu nastrúhame na malom strúhadle.
Panvicu rozohrejeme s kockou masla, pridáme mrkvu, dochutíme ju štipkou soli a pár minút opekáme.
Zemiaky scedíme a roztlačíme na kašu.
Syr nastrúhame na strednom strúhadle.
V miske k zemiakovému pyré pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti, rovnako aj syr.
Dôkladne premiešame všetky ingrediencie.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku (alebo petržlenovú vňať) a opečenú mrkvu.
Premiešame.
Pripravíme si cestíčko na obaľovanie:
do misky pridáme vajcia a štipku soli.
Trochu ich premiešame metličkou, potom pridáme múku a prášok do pečiva.
Dobre premiešame.
Potom pridáme jogurt a ešte trochu premiešame.
Mali by sme získať belavé, riedke a krémové cesto.
Namočíme si dlane do trochy oleja a zo zmesi zemiakového pyré vytvárame guľky, ktoré v rukách sploštíme.
Vkladáme do cestíčka a jednu po druhej obaľujeme.
Zahrejeme panvicu s pohárom oleja.
Obalené fašírky opekáme na panvici, kým nie sú zlatohnedé.
Preložíme ich na tanier vyložený papierovým obrúskom a podávajte s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)