plny-hrniec_transparent_negativ.png

SEDLIACKE rezne bez gramu mäsa: Šťavnaté a veľmi chutné – rozvoniavajú až k susedom!

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke. Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

Tieto rezne sa dajú pripraviť na desiatky rôznych spôsobov, podľa toho, čo práve máte v chladničke. My ich robíme hlavne bez mäsa, ale môžete do nich nakrájať aj šunku, slaninku, alebo rôzne druhy zeleniny – napríklad aj karfiol, brokolicu….

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

150 g tvrdého syra

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

2 vajcia

Farebná paprika

Soľ, korenie podľa chuti, zelené bylinky (petržlen, kôpor, zelená cibuľka)

Postup:

U nás ide už o tradičné jedlo na Veľký piatok.

Je to starý sedliacky recept, ktorý zasýti celú rodinu a pripravíte ho z dostupných surovín.

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame zemiaky, nakrájame nadrobno papriku, cesnak a syr (alebo tiež nastrúhame).

Zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.

Získaná hmota by mala byť taká, aby sa z nej dali tvarovať jednotlivé „rezne“.

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť).

Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

Vložte na panvicu s olejom a nechajte opiecť dohneda z oboch strán.

Rezne sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Cuketové rezne bez gramu mäsa: Šťavnaté a veľmi chutné – rozvoniavajú až k susedom! 
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes