SEDLIACKE rezne na prírodno: Mäkké a veľmi šťavnaté – tento recept u nás kraľuje už 25 rokov!

Prírodné rezne pre milovníkov jemného a šťavnatého mäsa s omáčkou a jemnou chuťou cesnaku.

Výborne sa hodia na slávnostný obed, alebo aj na rýchly a chutný obed.

Sú veľmi lahodné a mäsko je zakaždým krásne šťavnaté.

 

 

...

Ako príloha sa výborne hodia varené zemiaky, hranolky, alebo zemiaková kaša.

Potrebujeme:

6 kúskov mäsa

100 ml oleja

2 strúčiky cesnaku

olej

soľ

korenie podľa chuti

2 lyžice hl. múky

700 ml vody

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Príloha:

Zemiaková kaša

Varené zemiaky

Ryža

Cestoviny

Hranolky

Postup:

 

 

Pripravíme si mäso – rezne môžete robiť z hovädzieho, bravčového alebo morčacieho mäsa.

Ja som použila bravčové rezne.

Tie som si nakrájala na 6 rovnakých plátkov.

Výborné sú aj z krkovičky.

 

 

Mäso obalíme z oboch strán v múke.

Na panvici rozpálime olej.

 

 

Smažíme niekoľko minút z každej strany – osmažíme sprudka tak, aby sa mäso zatiahlo.

Opražené mäsko preložíme na tanier.

Ak je to potrebné, olej na ktorom mäso smažilo môžete prepasírovať, budeme ho potrebovať aj ďalej v recepte.

 

 

Na panvicu s olejom, kde sa mäsko smažilo pridáme nakrájaný cesnak a jednu alebo dve minúty ho opekáme.

Je potrebné dávať pozor, aby sa cesnak nespálil.

Potom pridáme múku.

 

 

Spolu restujeme jednu alebo dve minúty.

Dávajte pozor, aby ste túto zmes nespálili, pre istotu trochu znížte teplotu.

 

 

Potom zalejeme vodou a premiešame.

Podľa chuti dochutíme korením.

Mäsové kúsky preložíme do zapekacej misy a zalejeme omáčkou.

 

 

V rúre predhriatej na 200 stupňov zapekáme 30 minút.

Podávame teplé s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels