SEDLIACKE rezne na prírodno: Mäkké a veľmi šťavnaté – tento recept u nás kraľuje už 25 rokov!

Prírodné rezne pre milovníkov jemného a šťavnatého mäsa s omáčkou a jemnou chuťou cesnaku.

Výborne sa hodia na slávnostný obed, alebo aj na rýchly a chutný obed.

Sú veľmi lahodné a mäsko je zakaždým krásne šťavnaté.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako príloha sa výborne hodia varené zemiaky, hranolky, alebo zemiaková kaša.

Potrebujeme:

6 kúskov mäsa

100 ml oleja

2 strúčiky cesnaku

olej

soľ

korenie podľa chuti

2 lyžice hl. múky

700 ml vody

Postup:

Pripravíme si mäso – rezne môžete robiť z hovädzieho, bravčového alebo morčacieho mäsa.

Ja som použila bravčové rezne, tie som si nakrájala na 6 rovnakých plátkov.

Výborné sú aj z krkovičky.

 

 

Mäso obalíme z oboch strán v múke.

Na panvici rozpálime olej a smažíme niekoľko minút z každej strany – osmažíme sprudka tak, aby sa mäso zatiahlo.

Opražené mäsko preložíme na tanier.

Ak je to potrebné, olej na ktorom mäso smažilo môžete prepasírovať, budeme ho potrebovať aj ďalej v recepte.

 

 

Na panvicu s olejom, kde sa mäsko smažilo pridáme nakrájaný cesnak a jednu alebo dve minúty ho opekáme.

Je potrebné dávať pozor, aby sa cesnak nespálil.

Potom pridáme múku a spolu restujeme jednu alebo dve minúty.

Dávajte pozor, aby ste túto zmes nespálili, pre istotu trochu znížte teplotu.

Potom zalejeme vodou a premiešame.

Podľa chuti dochutíme korením.

Mäsové kúsky preložíme do zapekacej misy a zalejeme omáčkou.

 

 

V rúre predhriatej na 200 stupňov zapekáme 30 minút.

Podávame teplé s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár