Výborný recept za lacný peniaz a perfektný nápad, ako využiť zvyšnú uvarenú ryžu alebo zemiaky.
Potrebujeme:
- Ryža uvarená: 100 g
- Zemiaky: 150 g
- Biela kapusta: 300 g
- Cibuľa: 100 g
- 1 strúčik cesnaku
- Mrkva: 150 g
- Pšeničná múka: 70 g
- Bylinky podľa chuti
- Slnečnicový olej: 3 polievkové lyžice. l.
Postup:
Očistíme zemiaky, mrkvu a cibuľu. Kapustu nakrájame na štvrtky.
Zemiaky, kapustu, mrkvu. cesnak, aj cibuľu zomelieme v mlynčeku na mäso, pridáme ryžu, soľ, múku, korenie, bylinky a premiešame. Navlhčenými rukami tvoríme hrubšie placky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista. Na vyprážanie použujeme asi 3 lyžice oleja.
Podávame s prílohou podľa chuti, alebo len tak, ako sú – u nás je to veľmi obľúbená včera, alebo obed.