plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacke placky podľa prababky: Za celú večeru nedáte ani 2 Eurá a verte, že lepšie jedlo ste dávno nemali – stojí sa na ne fronta!

Výborný recept za lacný peniaz a perfektný nápad, ako využiť zvyšnú uvarenú ryžu alebo zemiaky.

Potrebujeme:

  • Ryža uvarená: 100 g
  • Zemiaky: 150 g
  • Biela kapusta: 300 g
  • Cibuľa: 100 g
  • 1 strúčik cesnaku
  • Mrkva: 150 g
  • Pšeničná múka: 70 g
  • Bylinky podľa chuti
  • Slnečnicový olej: 3 polievkové lyžice. l.

Postup:

Očistíme zemiaky, mrkvu a cibuľu. Kapustu nakrájame na štvrtky.

Zemiaky, kapustu, mrkvu. cesnak, aj cibuľu zomelieme v mlynčeku na mäso, pridáme ryžu, soľ, múku, korenie, bylinky a premiešame. Navlhčenými rukami tvoríme hrubšie placky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista. Na vyprážanie použujeme asi 3 lyžice oleja.

Podávame s prílohou podľa chuti, alebo len tak, ako sú – u nás je to veľmi obľúbená včera, alebo obed.

Najlepšie recepty na dnes