plny-hrniec_transparent_negativ.png

SEDLIACKE zemiaky: Lacný a neskutočne chutný recept starej mamy – tak chutné, že nepotrebujete ani mäso!

Tieto pečené zemiaky musíte vyskúšať. 

Jedlo je raz dva na stole a ulahodí celej rodine.

Vyskúšajte a oblížete si všetky prsty. 

 

 

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Užitočné menu.

Dobre si ho zapamätajte, pretože rodina ho bude určite pýtať znovu.

Potrebujeme:

8 zemiakov

rastlinný olej

soľ

čierne mleté korenie

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

100 g masla

200 g oravskej slaninky alebo šunky

cherry paradajky

uhorka

jarná cibuľka

olivový olej

Postup:

Zemiaky v šupke si dôkladne umyjeme.

Na jednej pozdĺžnej strane odrežeme kúsok pre lepšiu stabilitu zemiaka.

Na druhej pozdĺžnej strane vyrežeme otvor, ktorý budeme neskôr plniť.

Takto pripravené zemiaky si vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť.

Povaríme 15 minút. 

 

 

Predvarené zemiaky vyberieme z hrnca, osušíme, poukladáme na plech.

Potrieme trochou rastlinného oleja. 

Každý zemiak osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom, aj sušenou petržlenovou vňaťou. 

Zmäknuté maslo si pokrájame na 8 približne rovnakých pásikov.

Vložíme do otvorov v zemiakoch.

 

 

Slaninu alebo šunku si takisto pokrájame na 8 pásikov a každý položíme na maslo.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 – 35 minút. 

 

 

Medzitým si umyjeme zeleninu, nakrájame si uhorku, cherry rajčiny, aj jarnú cibuľku.

Vložíme do misy, polejeme olivovým olejom, jemne osolíme a premiešame. 

Pečené zemiaky servírujeme s pripraveným zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Video:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes