SEDLIACKE nové zemiaky: Toto schová do vrecka aj vyprážané hranolky, celá rodina si chodila po dupľu!

Je čas na nové zemiaky. Odporúčam vám, aby ste ich pripravili v rúre podľa tohoto receptu. Je to jednoduché aj chutné. 

Tieto zemiaky sa môžu podávať ako príloha alebo jednoducho ako samostatný pokrm.

Potrebujeme:

2 kilogramy zemiakov

300 gramov slaniny (ja som použila oravskú slaninu)

3 strúčiky cesnaku (prípadne podľa chuti)

...

40 mililitrov slnečnicového oleja

1 lyžička soli

pol lyžičky čierneho korenia

Nadrobno nasekaná petržlenová vňať

Nadrobno nasekaný kôpor

Postup:

Zemiaky umyjeme, nešúpeme len dôkladne vydrhneme.

Zemiaky na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.

Do misky dáme olej, pridáme korenie a cesnak, ktorý pretlačíme.

 

Všetko poriadne premiešame a pridáme zemiaky, opäť premiešame.

V tomto stave nechajte pôsobiť 5-10 minút.

Slaninu nakrájame na pásiky.

Plech pokryjeme papierom na pečenie a rozložíme naň zemiaky.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút.

Pridáme slaninku a necháme ešte 15 minút zapiecť dochrumkava.

Vyberieme z rúry a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay