SEDLIACKY recept mojej babičky, ktorý ohromil všetkých: Pripravený zo zemiakov, 300 g mletého mäsa a 1 vajíčka!

Výborný sedliacky recept, ktorý varili už naše babičky a pochutnáte si na ňom aj dnes.

Našli sme ho pre vás na youtube.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 vajce

300 g mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL hladkej múky

Na dochutenie:

1 cibuľa

soľ

korenie

paprika

cesnakový prášok

kôpor (voliteľné)

maslo a rastlinný olej (na vyprážanie)

kyslá smotana (voliteľné)

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka.

Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame cibuľku.

Na panvici rozpálime olej a kúsok masla.

Opražíme cibuľku.

Pridáme mleté mäso, ochutíme a dusíme, kým mäso nie je hotové.

Mäsko preložíme do misky.

Zemiaky ošúpeme a roztlačíme.

Ochutíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme jednotné cesto.

Z cesta pomúčenými rukami formujeme jednotlivé hrubšie placky.

Mäso navrstvíme na zemiakovú zmes a zabalíme.

Takto vyzerajú hotové „koláče“.

Pečieme na pomastenej panvici z oboch strán dozlatista – môžeme piecť na oleji alebo na masle.

 

Nakoniec si len nadrobno nakrájame kôpor.

Posypeme hotové koláče a môžeme podávať aj so smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár