Upiekla som SEDLIACKE kapustové placky: Mali taký úspech, že si ju rodina pýta každý týždeň!

Zemiakové placky sú v mojej rodine veľmi obľúbené, ale táto verzia z kapusty mala napodiv oveľa väčší úspech.

 

 

Potrebujete len pár ingrediencií, aby ste svoju rodinu prekvapili touto pochúťkou. Dá sa podávať na mnoho spôsobov, u nás je veľkým favoritom aj samostatne, s malým dipom. Môžeme ho však ponúknuť aj namiesto mäsa.

 

 

Ide o vegetariánsky recept, ktorý môžu pripraviť aj tí, ktorí sa vyhýbajú mäsu.

U nás sa stala táto varianta z kanálu KETES kitchen veľkým favoritom, pretože naša rodina sa kapustovým jedlám skôr vyhýba.

Tieto placky môžete jesť teplé alebo studené a dokonca sú výbornou alternatívou aj na rýchly a sýty obed.

Potrebujeme:

polovica kapusty 400 g,

1 cibuľa,

3-4 strúčiky cesnaku,

2 vajcia,

soľ,

korenie,

tymian,

múka podľa potreby (cca 3-4 lyžice)

Na dip:

 

 

kyslá smotana

strúčik cesnaku

štipka soli

čierne korenie

Postup:

Kapustu nakrájame.

Preložíme do hrnca a zalejeme vodou.

 

 

Pridáme soľ.

Dáme na plameň – necháme variť po dobu 10-15 minút.

Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu.

 

 

Na panvici zahrejeme olej a cibuľu osmažíme dozlatista.

Pridáme aj pretlačený cesnak a všetko spolu krátko restujeme.

Kapustu scedíme.

 

 

Pomocou pretláčadla z nej vytlačíme prebytočnú vodu.

Následne ku kapuste pridáme dve vajcia a opraženú cibuľku.

Ochutíme soľou a korenienami.

 

 

Pridáme múku a dobre zamiešame.

Múku pridávame podľa potreby.

Navlhčenými rukami formujeme z masy fašírky.

 

 

Na dostatočnom množstve oleja smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou alebo obľúbeným dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Dnes najobľúbenejšie