Sedliacke jedlo z cibuľky, múky a vajec!

Moja starká ma naučila, ako pripraviť z cibule, múky a vajec jedno fantastické jedlo na večeru. My sme ho doma nazývali cibuľák a ide v podstate o mäkučký cibuľový posúch/slaný koláč, ktorý vám perfektne nahradí pečivo a chutí výborne aj na druhý deň!

Ak nemáte olej, môžete toto sedliacke jedlo pripraviť len s vodou, ide o recept, ktorý si viete perfektne prispôsobiť s tým, čo práve doma máte.

Potrebujeme:

Základ jedla:

cibuľa 0,5 kg

múka hladká 400 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

vajce 2 ks

Ďalej:

olej 100 ml

teplá voda 100 ml

soľ 1 lyžička, cukor 1 polievková lyžica

droždie sušené 8 g

Voliteľné: bylinky, zelená cibuľka

Postup:

Cibuľu si nakrájame alebo nastrúhame a ochutíme soľou a koreninami.

V miske zmiešame s vajíčkami.

Pridáme aj olej, vodu a sušené droždie – dôkladne premiešame.

Teraz pridáme múku a vymiešame jednotné cesto – kto chce, môže pridať nakrájanú zelenú cibuľku.

Zmes nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie (30×40 cm) a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Môžeme posypať semienkami, alebo rascou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch približne pol hodinku.

Hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)