plny-hrniec_transparent_negativ.png

SEDLIACKE bravčové karé so syrom a horčicou: Vynikajúce obložené mäsko na plechu, netreba už žiadnu prílohu!

Klasické rezne boli dlho číslom jedna na našom jedálničku.

Odkedy sme však ochutnali tieto skvelé zapekané plátky z bravčového karé podľa tohoto receptu všetci dajú prednosť radšej im!

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

2 cibule

1 paradajku

240 g syra

1 PL majonézy

2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 PL paradajkového kečupu

1 ČL horčice

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na pol krúžky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme majonézu, soľ, čierne mleté korenie a premiešame. 

Paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska.

V miske si vymiešame smotanu, alebo biely jogurt s kečupom a horčicou. 

Bravčové karé si nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.

Narežeme okraje, odrežeme blanky.

Na celý povrch z oboch strán narežeme mriežku. 

Osolíme, okoreníme z oboch strán.

Mäso uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Každý plát potrieme pripravenou omáčkou, položíme naň koliesko paradajky.

 

 

Navrstvíme cibuľovú zmes.

Prikryjeme alobalom.

Takto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút. 

Po uplynutí tejto doby plech vyberieme, odokryjeme.

Na každý plát mäsa položíme plátok syra a dáme zapiecť.

Ja som na vrch dala ešte jeden plátok slaninky.

 

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes