Sedliacka výplata – prastarý recept na nezaplatenie: Toto je strašné dobré papanie zo zemiakov za lacný peniaz!

Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky. Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!

Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky.

 

 

Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!

Potrebujeme:

500 g zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g kyslej kapusty (alebo sladkej)

2 klobásy

150 g údeného bôčika alebo anglickej slaniny

1 cibuľa

soľ

korenie

rascu masť podľa potreby

Postup:

 

Foto: tjn

 

Cibuľu nakrájame na drobno.

Slaninu a klobásu na kúsky.

 

 

Zemiaky ošúpeme.

Nakrájané na kúsky.

Uvaríme so soľou a rascou do mäkka.

 

 

Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista.

Pokrájanú kapustu mierne podlejeme a dusíme do mäkka.

Hotové ľahko dosladíme.

 

 

Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou do chrumkava.

Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčika.

 

 

Chvíľu spoločne opekáme.

Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme.

 

 

Dochutíme korením, prípadne soľou.

A môžeme podávať.

Výborne chutí toto jedlo aj so zelenou cibuľkou a pálivou paprikou.

 

 

Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay