Sedliacka výplata – prastarý recept na nezaplatenie: Toto je strašné dobré papanie zo zemiakov za lacný peniaz!

8075 0

Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky.

Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!

Potrebujeme:

500 g zemiakov

250 g kyslej kapusty (alebo sladkej)

2 klobásy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g údeného bôčika alebo anglickej slaniny

1 cibuľa

soľ

korenie rascu masť podľa potreby

Postup:

Foto: tjn

Cibuľu nakrájame na drobno, slaninu a klobásu na kúsky.

Zemiaky ošúpeme a nakrájané na kúsky.

Uvaríme so soľou a rascou do mäkka.

Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista.

Pokrájanú kapustu mierne podlejeme adusíme do mäkka.

Hotové ľahko dosladíme.

Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou do chrumkava.

Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčika a chvíľu spoločne opekáme.

Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme.

Dochutíme korením, prípadne soľou a môžeme podávať.

Výborne chutí toto jedlo aj so zelenou cibuľkou a pálivou paprikou.

Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár