Sedliacka trma-vrma: Jeden výborný 15-minútový obed podľa našich starkých, vyjde vás len na pár drobných!

Výborný obed, ktorá moja starká robila vtedy, keď sa bolo rýchlo pobrať za prácou a na vyváranie nezvýšil čas. toto je veľmi rýchle a veľmi veľmi chutné!

Postup:

450 g klobásy

6 väčších zemiakov

2 cibule

Soľ, čierne mleté korenie, sušený cesnak, červenú papriku

Voliteľné voda alebo vývar

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Klobásu osmažíme spolu s cibuľou na bravčovej masti. Očistené zemiaky (môžu byť aj so šupkou nakrájame drobné kúsky), vložíme do panvice opekáme spolu s klobásou.

Posypeme korením, soľou,a trochu podlejeme – vodou alebo vývarom. Celú zmes jemne premiešame a dusíme pár minút – až kým zemiaky nezmäknú (je to naozaj chvíľa, zemiaky sa na začiatku sprudka opečú a potom sú za chvíľku hotové).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)