plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacka bieda: Jedno fantastické jedlo podľa našich babičiek, vyjde vás len na pár drobných!

Fantastický obed za pár centov podľa našich babičiek. Všetko, čo potrebujete určite nájdete vo vašej kuchyni.

Fantastický obed za pár centov podľa našich babičiek. Všetko, čo potrebujete určite nájdete vo vašej kuchyni.

Potrebujeme:

4 stredne veľké uvarené zemiaky (varíme v slanej vode s celou rascou)

2 hrnčeky uvarenej cestoviny (široké rezance, kolienka, alebo inej cestoviny – varíme v slanej vode)

3 hrnčeky kyslej kapusty – ideálne domácej, ak je príliš kyslá prepláchneme

1 väčšiu cibuľu

100 g slaninky

1 hrnček nakrájanej údenej krkovičky – alebo párkov, klobásy či iného mäska…

soľ, korenie, rasca, vegetu a červenú papriku

Olej

Postup:

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme červenú papriku a zľahka popučíme.

Na panvici opražíme na oleji nakrájanú cibuľku, pridáme kyslú kapustu, chvíľu restujeme a potom podlejeme troškou vody. Necháme podusiť asi 15 min, alebo kým sa neodparí tekutina.

Samostatne opečieme slaninu nakrájanú na  kocky s mäsom (krkovička, párky, klobáska), potom vmiešame do kapusty, pridáme cestoviny, zemiaky. Všetko si doslolíme a dokoreníme, premiešame a dozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Podávame s kyslými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť!  :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes