plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šarmantný „úsmev“ so vzdušnou tvarohovou plnkou: Lahodné plnené sušienky vhodné k čaju!

Voňavé krehké sušienky plnené tvarohovou plnkou, ktoré sa vám rozplynú v ústach.

Mimoriadne chutné sušienky, ktoré sa hodia k čaju, ku káve alebo k akejkoľvek príležitosti.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z youtube kanála Наташа Шакинко na jemné tvarohové sušienky.

Potrebujeme:

Na cesto:

130 ml kefíru

120 g masla

1 žĺtok

1 PL kryštálového cukru

300 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

Na náplň:

220 g tvarohu

60 g práškového cukru

1 bielko

1 PL hladkej múky

Postup:

Do nádoby s kefírom pridáme žĺtok, cukor.

Dobre premiešame, kým sa cukor neroztopí.

Do čistej misy pridáme preosiatu múku, soľ, prášok do pečiva.

Lyžicou zamiešame.

 

 

Pridáme na kocky nakrájané studené maslo.

Rukami miešame, kým nevzniknú jemné hrudky.

Pridáme kefírovú zmes, najprv premiešame lyžicou a potom rukami vymiesime cesto.

 

 

Cesto v mise prekryjeme.

Vložíme na 15 minút do chladničky.

Teraz si pripravíme plnku:

do misky pridáme tvaroh, cukor, múku, bielok a miešame, kým nevznikne homogénna hmota.

 

 

Plnku vložíme do cukrárskeho vrecka a uložíme do chladničky.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

 

 

Jednu časť vložíme do chladničky.

Stôl posypeme múkou.

Položíme naň cesto, ktoré tiež jemne posypeme múkou.

 

 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku nie viac ako 3 milimetre.

Pomocou formičky vykrojíme z cesta kruhy a prekryjeme ich fóliou.

 

 

Do stredu cesta po okrajoch nanesieme plnku, zrolujeme.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení posypeme koláčiky práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes