ŠARIŠSKÝ jablkový koláč z hrnčeka: Tento recept koluje generáciami dlhé roky a je báječný!

1835

Vynikajúci jablkový koláčik podľa starodávneho receptu. Tento koláčik upiekla pani Andrea Orihelova a je naozaj prvotriedny. Inšpirovali sme jej receptom a koláčik je naozaj úžasný.

Potrebujeme:

5 celých vajec

1 hrnček cukru

1 hr. oleja

2 hr. polohrubej múky

1 hr. posekaných orechov (nie pomletých)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

hrozienka

100 g čokolády – nasekať na kúsky

1 PL sódy bikarbóny

1 PL škorice

4-5 jabĺk – pokrájať na kúsky

Postup:

Foto: pixabay

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.

Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.

Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, hrozienka, čokoládu a jemne premiešame. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 190 °C asi 35 min.

Nakoniec len posypeme cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár