plny-hrniec_transparent_negativ.png

STAROMÓDNY jablkový koláč: Vyskúšajte poctivý ŠARIŠSKÝ jablkáč z hrnčeka!

Vynikajúci jablkový koláčik podľa starodávneho receptu.

 

 

Tento koláčik upiekla pani Andrea Orihelova a je naozaj prvotriedny.

Inšpirovali sme jej receptom a koláčik je naozaj úžasný.

Koláč môžete vylepšiť pridaním čokolády, strúhaného kokosu, prípadne rôznych druhov orieškov.

 

 

Na odmeranie prísad používame hrnček s obejmom 250 ml.

Potrebujeme:

5 celých vajec

1 hrnček cukru

1 hr. oleja

2 hr. polohrubej múky

1 hr. posekaných orechov (nie pomletých)

hrozienka

 

 

100 g čokolády – nasekať na kúsky

1 PL sódy bikarbóny

1 PL škorice

4-5 jabĺk – pokrájať na kúsky

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Postupne pridávame olej a šľaháme.

Múku pomiešame so škoricou a sódou.

Postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.

 

 

Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, hrozienka, čokoládu a jemne premiešame.

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.

 

 

Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme.

Pečieme pri 190 °C asi 35 min.

Nakoniec len posypeme cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes