Perfektný recept z časopisu, pod názvom „Zákusok lenivej gazdinky“, dá sa upraviť ako len chcete – krém pokojne môžete skúsiť aj iný a šľahačku môžete celkom vynechať. Je to na vás. Výsledok je vždy perfektný! :-)
Potrebujeme:
Cesto (1 šálka = 200 ml):
- 1 vajcia,
- 1 šálka kr cukru,
- 1 šálka mletých orechov,
- 1 šálka mlieka,
- ½ šálky oleja,
- 1 šálka polohrubej múky,
- 1 balenie prášku na pečenie,
- 1 balenie vanilkového cukru.
náplň:
- 2 balenia vanilkového pudingu,
- 600 ml mlieka,
- 5 lyžíc cukru,
- 150 g masla.
Na vrch: šľahačka
Postup:
Všetky prísady zmiešame v miske – najskôr vymiešať vajce s cukrom, potom pridať tekuté a nakoniec sypké prísady. (Poznámka: Pre tých, ktorí uprednostňujú menej cukru na sladké, jednoducho znížte množstvo cukru)
Pripravíme plech s rozmermi 20 x 30 cm, vymastíme olejom a nalejeme cesto. Cesto pečieme na 180 minút v predhriatej rúre po dobu 25 minút. Cesto sa vyberie z rúry a ochladí sa.
Pripravíme krém: zmiešame mlieko s cukrom a pudinkovým práškom a potom klasicky uvaríme hustý puding. Nechce sa vám vám variť? Nevadí – vymeňte klasický puding za puding bez varenia. Maslo našľaháme a vmiešame do ochladeného pudingu (v prípade pudingu bez varenia môžeme vmiešať hneď). Na vrch, môžete natrieť šľahačku, prípadne len posypte orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes