Šálkový zákusok pre lenivých: Takéto recepty milujem – 3 poschodia a žiadna robota, celá naša rodina ho doslova zbožňuje!

Perfektný recept z časopisu, pod názvom "Zákusok lenivej gazdinky", dá sa upraviť ako len chcete - krém pokojne môžete skúsiť aj iný a šľahačku môžete celkom vynechať. Je to na vás. Výsledok je vždy perfektný! :-)

Perfektný recept z časopisu, pod názvom „Zákusok lenivej gazdinky“, dá sa upraviť ako len chcete – krém pokojne môžete skúsiť aj iný a šľahačku môžete celkom vynechať. Je to na vás. Výsledok je vždy perfektný! :-)

Potrebujeme:

Cesto (1 šálka = 200 ml):

  • 1 vajce,
  • 1 šálka kr cukru,
  • 1 šálka mletých orechov,
  • 1 šálka mlieka,
  • ½ šálky oleja,
  • 1 šálka polohrubej múky,
  • 1 balenie prášku do pečiva,
  • 1 balenie vanilkového cukru.

náplň:

  • 2 balenia vanilkového pudingu,
  • 600 ml mlieka,
  • 5 lyžíc cukru,
  • 150 g masla.

Na vrch: šľahačka

Postup:

Všetky prísady zmiešame v miske – najskôr vymiešať vajce s cukrom, potom pridať tekuté a nakoniec sypké prísady.  (Poznámka: Pre tých, ktorí uprednostňujú menej cukru na sladké, jednoducho znížte množstvo cukru)

Pripravíme plech s rozmermi 20 x 30 cm, vymastíme olejom a nalejeme cesto. Cesto  pečieme na 180 minút v predhriatej rúre po dobu 25 minút. Cesto sa vyberie z rúry a ochladí sa.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravíme krém: zmiešame mlieko s cukrom a pudinkovým práškom a potom klasicky uvaríme hustý puding. Nechce sa vám vám variť? Nevadí – vymeňte klasický puding za puding bez varenia. Maslo našľaháme a vmiešame do ochladeného pudingu (v prípade pudingu bez varenia môžeme vmiešať hneď). Na vrch, môžete natrieť šľahačku, prípadne len posypte orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes