Fantastický nápad na rodinný dezert s vôňou kávy. Určite si pochutnáte.
Potrebujeme:
Na piškótu:
4 vajcia
1 šálka múky (šálka =200 ml)
1 šálka cukru
3 lyžice kakaa
1 balenie vanilky
1 balenie prášku do pečiva
Náplň:
1 liter mlieka
1 žĺtok
1 šálka kr. cukru
7 lyžíc hl. múky
2 vanilka
1 bal nátierkového masla (200 g)
Ďalej:
1 lyžica instantnej kávy
1,5 šálky horúcej vody
2 lyžice práškového cukru
Kakao na posypanie
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku a kakao, ručne premiešame a nakoniec vmiešame aj prášok do pečiva a opäť prešľaháme.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a nalejeme do nej cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou špáradla.
Pripravíme si krém: V mlieku metličkou rozmiešame maslo, žĺtok, múku a uvaríme hustý puding. Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť a všľaháme nátierkové maslo.
Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme. Prekrojíme na polovicu.
Z kávy, vody a cukru uvaríme klasickú kávu a použijeme ju na navlhčenie prekrojeného korpusu.
Korpus vložíme späť do formy. Na prvú časť korpusu navrstvíme krém, priložíme druhý korpus, opäť zvlhčíme kávou a pridáme zvyšný krém. Nakoniec posypeme kakaom a necháme stuhnúť.
Video: