Šálková Tiramisu torta – lepšiu sme nejedli: Cesto je ako vatička, dokonalý dezert ku káve aj na oslavu!

Fantastický nápad na rodinný dezert s vôňou kávy. Určite si pochutnáte.

Fantastický nápad na rodinný dezert s vôňou kávy. Určite si pochutnáte.

Potrebujeme:

Na piškótu:

4 vajcia

1 šálka múky (šálka =200 ml)

1 šálka cukru

3 lyžice kakaa

1 balenie vanilky

1 balenie prášku do pečiva

Náplň:

1 liter mlieka

1 žĺtok

1 šálka kr. cukru

7 lyžíc hl. múky

2 vanilka

1 bal nátierkového masla (200 g)

Ďalej:

1 lyžica instantnej kávy

1,5 šálky horúcej vody

2 lyžice práškového cukru

Kakao na posypanie

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku a kakao, ručne premiešame a nakoniec vmiešame aj prášok do pečiva a opäť prešľaháme.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a nalejeme do nej cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou špáradla.

Pripravíme si krém: V mlieku metličkou rozmiešame maslo, žĺtok, múku a uvaríme hustý puding. Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť a všľaháme nátierkové maslo.

Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme. Prekrojíme na polovicu.

Z kávy, vody a cukru uvaríme klasickú kávu a použijeme ju na navlhčenie prekrojeného korpusu.

Korpus vložíme späť do formy. Na prvú časť korpusu navrstvíme krém, priložíme druhý korpus, opäť zvlhčíme kávou a pridáme zvyšný krém. Nakoniec posypeme kakaom a necháme stuhnúť.

Video:

Dnes najobľúbenejšie