plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte plechovku Salka s vajíčkami, trochu múky a pečiem len 8 minút: Z VÝSLEDKU budete prekvapení – toto je fantastický nápad!

Vynikajúci nápad zo salka a pár bežných prísad.

 

 

Výsledkom je fantasticky chutný a lahodný dezert, ktorý zvládne pripraviť aj dieťa.

Je to jednoduché a nesmierne dobré.

Výborný nápad sme našli na kanáli Щи да Каша.

 

 

Potrebujeme:

1 Salko (sladené kondeznované mlieko 380 ml)

2 vajcia

150 g hladkej múky

Soľ 1/4 lyžičky

Sóda bikarbóna 1/2 lyžičky

Ocot

Ďalej:

 

 

Marhuľový džem alebo marmeláda podľa chuti

Na posypanie (voliteľné):

Práškový cukor

Postup:

Príprava cesta je úplne jednoduchá.

 

 

V miske zmiešame salko a dve vajcia.

Zmes poriadne premiešame.

Pridáme štipku soli a aj preosiatu múku.

 

 

Dôkladne premiešame.

Nakoniec si na lyžičku nasypeme sódu bikarbónu a priamo na sódu nalejeme ocot, čím ju aktivujeme.

 

 

Takto zmes z lyžičky nalejeme do cesta a premiešame.

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 37×27 cm.

Plech vyložíme papierom na pečenie a ešte potrieme maslom.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov 8 minút – sledujeme.

Po upečení obrátime.

 

 

Zložíme papier na pečenie a pomocou utierky zrolujeme a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí natrieme marmeládou podľa chuti a zrolujeme.

 

 

Môžeme podávať.

Ak chcete, namiesto džemu či marmelády môžete zvoliť napríklad šľahačkovo-ovocnú náplň.

Prajeme vám dobrú chuť!:)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes