Vynikajúci nápad zo salka a pár bežných prísad.
Výsledkom je fantasticky chutný a lahodný dezert, ktorý zvládne pripraviť aj dieťa.
Je to jednoduché a nesmierne dobré.
Výborný nápad sme našli na kanáli Щи да Каша.
Potrebujeme:
1 Salko (sladené kondeznované mlieko 380 ml)
2 vajcia
150 g hladkej múky
Soľ 1/4 lyžičky
Sóda bikarbóna 1/2 lyžičky
Ocot
Ďalej:
Marhuľový džem alebo marmeláda podľa chuti
Na posypanie (voliteľné):
Práškový cukor
Postup:
Príprava cesta je úplne jednoduchá.
V miske zmiešame salko a dve vajcia.
Zmes poriadne premiešame.
Pridáme štipku soli a aj preosiatu múku.
Dôkladne premiešame.
Nakoniec si na lyžičku nasypeme sódu bikarbónu a priamo na sódu nalejeme ocot, čím ju aktivujeme.
Takto zmes z lyžičky nalejeme do cesta a premiešame.
Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 37×27 cm.
Plech vyložíme papierom na pečenie a ešte potrieme maslom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 8 minút – sledujeme.
Po upečení obrátime.
Zložíme papier na pečenie a pomocou utierky zrolujeme a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí natrieme marmeládou podľa chuti a zrolujeme.
Môžeme podávať.
Ak chcete, namiesto džemu či marmelády môžete zvoliť napríklad šľahačkovo-ovocnú náplň.
Prajeme vám dobrú chuť!:)
Video návod: