Šálková cappuccino bábovka – lepšiu sme nejedli: Cesto je ako vatička, dokonalý dezert ku káve!

1992 0

Vynikajúci recept na bábovku, ktorá je pre našu rodinu už nejaký ten rok číslo 1. Ak nemáte doma cappuccino, pokojne ju skúste aj s rozpustnou kávou. Ja dávam aj dve balenia (25 g). Za inšpiráciu na tento recept ďakujem Monike Š.

Potrebujeme:

1 šálka kryšt. cukru

1 šálka hladkej múky

1 šálka polohrubej múky

1 prášok do pečiva

3 veľké vajíčka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šľahačka 33%-250ml

1 sáčik cappuccina

2 PL oleja

1 PL kakaa

1 šálka=200ml

Postup:

Najskôr si vyšľaháme cukor s vajíčkami. Prilejeme šľahačku, olej, prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva – ak by bolo cesto hustejšie, lstačí priliať buď trošku mlieka alebo vody.

Asi 2/3 cesta vylejeme dostredne veľkej bábovkovej formy alebo venca. Do zvyšku primiešame cappuccino s kakaom. Do vymastenej a vysypanej formy vrstvíme bledé a tmavé cesto – môžete si urobiť aj vzor pomocou špáradla.

Dáme piecť na 180 stupňov 35-45 minút, ale každý sa riadi podľa svojej rúry.

Necháme vychladnúť a vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár