plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šálková cappuccino bábovka – lepšiu sme nejedli: Cesto je ako vatička, dokonalý dezert ku káve!

Vynikajúci recept na bábovku, ktorá je pre našu rodinu už nejaký ten rok číslo 1. Ak nemáte doma cappuccino, pokojne ju skúste aj s rozpustnou kávou. Ja dávam aj dve balenia (25 g). Za inšpiráciu na tento recept ďakujem Monike Š.

Vynikajúci recept na bábovku, ktorá je pre našu rodinu už nejaký ten rok číslo 1.

 

 

Ak nemáte doma cappuccino, pokojne ju skúste aj s rozpustnou kávou.

Ja dávam aj dve balenia (25 g).

Za inšpiráciu na tento recept ďakujem Monike Š.

 

Potrebujeme:

1 šálka kryšt. cukru

1 šálka hladkej múky

1 šálka polohrubej múky

1 prášok do pečiva

3 veľké vajíčka

1 šľahačka 33%-250ml

1 sáčik cappuccina

2 PL oleja

1 PL kakaa

1 šálka=200ml

Voliteľné:

 

 

Na posypanie:

Práškový cukor

Na poliatie:

Čokoládová poleva

Voliteľné prísady do cesta:

 

 

Hrozienka namočené v rume

Nasekané orech

Kokos

Kandizované ovocie

Postup:

Najskôr si vyšľaháme cukor s vajíčkami.

 

 

Prilejeme šľahačku a olej.

Prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Ak by bolo cesto hustejšie, stačí priliať buď trošku mlieka alebo vody.

 

 

Asi 2/3 cesta vylejeme dostredne veľkej bábovkovej formy alebo venca.

Do zvyšku primiešame cappuccino s kakaom.

Dôkladne premiešame.

 

 

Do vymastenej a vysypanej formy vrstvíme bledé a tmavé cesto.

Môžete vrstviť cik-cak.

Prípadne môžeme urobiť aj vzor pomocou špáradla.

 

 

Dáme piecť na 180 stupňov 35-45 minút.

Ale každý sa riadi podľa svojej rúry.

Necháme vychladnúť a vyklopíme.

 

 

Hotovú bábovku môžeme popráčiť cukrom.

Prípadne si urobíme jednoduchú polevu z várovej čokolády a trochy tuku.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes