Výborný letný dezert, ktorý má u nás doma veľký úspech. Vždy robím aj z dvojitej dávky.
Potrebujeme:
- 1 salko
- 1 vanilkový puding bez varenie creme ole
- 1 téglik smotany na šľahanie (pre ľahšiu verziu použijeme hustý smotanový puding)
- 2-3 lyžice kyslej smotany (voliteľné)
- ovocie – očistené a na kocky nakrájané (broskyne, nektarinky, kivi ….)
Postup:
Salko vyšľaháme s pudingovým práškom po dobu 3 minút. Potom primiešame 2-3 lyžice kyslej smotany a ušľahanú šľahačku. krém by mal byť nadýchaný a jemný.
Krém zmiešame s nakrájaným ovocím a navrstvíme do pohárov. Použite ovocie, ktoré práve máte doma. Ak je ovocie veľmi kyselkavé, môžete dochutiť cukrom.
Podávame dobre vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)