plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tu je postup, ako pripraviť najchutnejšie a nadýchané buchty!

Vynikajúci recept na jemné pečivo s výbornou náplňou, ktorý sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Cesto (na 21 kusov valčekov):

Teplé mlieko – 500 ml

Soľ – 1/3 lyžičky

Čerstvé droždie – 25 gr (10 – 11 g suchého droždia)

Vajce – 3 kusy

Cukor – 220 gr (11 lyžíc bez šmýkačky)

Múka polohrubá – 1 kg (+-, podľa konzistencie cesta)

Maslo mäkké – 180 gr

Na plnenie:

Varené kondenzované mlieko (alebo kupované karamelové salko)- (320 g)

Posýpka:

Mäkké maslo – 80 gr

Múka – 150 gr (5 lyžíc)

Cukor – 50 gr (2 lyžice)

Na vrch:

Vajce – 1ks

Na posypanie vopred odložte 2-3 lyžice posýpky

Postup:

V teplom mlieku si rozpustíme droždie a pridáme cukor, necháme 10-15 minút postáť.

Pridáme soľ, 3 vajcia a premiešame.

Postupne pridávame múku a miešame. Keď je cesto už dostatočne hutné, pridáme maslo,  preložíme ho na pracovnú pomúčenú dosku a vypracujeme – trvá to asi 5 minút tak, aby nám vzniklo vláčne a tvárne cesto.

Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť (nezabudnite prikryť utierkou).

Medzitým si pripravíme posýpku zmiešaním všetkých prísad.

Vykysnuté cesto premiesime, vyformujeme na podlhovastý tvar. Nakrájame na kúsky a každý vyformujeme na bochník.

Bochníky necháme podkysnúť prikryté.

Každý kúsok rozvaľkáme do tvaru valca, na jeden okraj navvrstvíme lyžičku posýpky, trochu karamalového salka a zabalíme.

Valčeky ukladáme na plech vymastený olejom a necháme ešte krátko podkysnúť.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred pečením môžeme ešte posypať zvyšnou posýpkou.

Pečieme dozlatista (pri 170 stupňoch asi 30-40 minút).

Video postup:

 

 

Najlepšie recepty na dnes