Jednoduchá Salko smotanová maškrta bez pečenia: Stačí 5 minút a máte najlepší dezert, robím ho pre rodinu každý víkend!

Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami. Je to vynikajúce a úplne jednoduché!

Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami.

Je to vynikajúce a úplne jednoduché!

 

 

Ak chcete prípravu ešte urýchliť, vanilkový krém môžete pripraviť úplne na studeno.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Stačí, ak kondenzované mlieko zmiešate s pudingom pripraveným za studena (Creme Olé).

V takomto prípade použite 2 balenia pudingu a 600 ml stdeného mlieka.

Potrebujeme:

Ingrediencie sú určenú do menšej misy alebo na menší plech, aj chcete na väčší plech, urobte z dvojnásobnej dávky

1 vrstva:

 

 

500 ml mlieka

3 lyžice kukuričného škrobu

4 lyžice kondenzovaného sladeného mlieka

3 žĺtky

Vanilkový cukor

2. vrstva:

 

 

1 hrnček rozdrvených maslových sušienok

3. vrstva

150 ml rozpustenej čokolády

1 hrnček smotany na šľahanie

1 lyžica rozpusteného masla

Postup:

 

 

V mlieku dobre rozmiešame škrob.

Ide o to, aby sme v zmesi nemali hrudky.

Pridáme kondenzované mlieko.

 

 

Vmiešame aj žĺtky a vanilku.

Dobre rozmiešame.

 

 

Preložíme na plameň.

Uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.

Krém navrstvíme do menšej misy alebo na menší plech.

 

 

Na vrstvu krému navrstvíme sušienky.

Poleva:

 

 

Na poslednú vrstvu rozmiešame rozpustenú čokoládu so smotanou na šľahanie a rozpusteným maslom.

Nalejeme na vrstvu sušienok.

 

 

Dáme stuhnúť a podávame.

Dezert je hotový!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay