plny-hrniec_transparent_negativ.png

Beriem obyčajné SALKO, mandle a robím maškrtu, ktorá tromfne aj šuhajdy: VIANOČNÝ dezert za minútu, žiadne pečenie!

Máte doma kondenzované mlieko a mandle, alebo iné orechy?

Vyskúšajte tento výborný vianočný recept, ktorý viete pripraviť skutočne za minútku a bez pečenia.

 

 

Výsledkom sú neuveriteľne chutné cukrovinky, ktoré si zamiluje každý.

Jednoduchý recept ku kávičke, čaju, alebo na pohostenie pre návštevy sme našli na youtube.

Základom celého dezertu sú dve prísady – sladené kondenzované mlieko a mandle.

U nás má táto maškrta väčší úspech ako šuhajdy.

 

 

Potrebujeme:

1 plechovku salka

200 g mandlí

20 g masla

100 g čokolády

Poznámka:

Ak nemáte čokoládu, ako alternatívu môžete použiť 3 polievkové lyžice kakaa

 

 

Voliteľné na ozdobu:

Strúhané orechy

Kokos

Kakao

Postup:

 

 

Ako prvé si priravíme mandle.

Nešúpané mandle dáme do hrnca s vodou a preložíme na plameň.

Varíme 3 minúty.

 

 

Potom plameň vyplneme, mandle scedíme a necháme krátko vychladnúť.

Následne ich jednoducho vychladnúť.

Ak použijete už očistené mandle, tento krok samozrejme vynechávate.

 

 

Do hrnca alebo panvice s hrubším dnom si nalejeme salko.

Pridáme čokoládu alebo kakao.

 

 

Necháme rozpustiť.

Varíme na miernom ohni do zhustnutia.

 

 

Keď zmes zhustne pridáme nakrájané maslo.

Miešaním rozpustíme.

Teraz do hmoty vmiešame mandle.

 

 

Na pracovnú plochu rozložíme papier na pečenie.

Hmotu navrstvíme na papier a vyformujeme do tvaru rolky.

 

 

Zabalené v papieri na pečenie necháme vychladiť a stuhnúť.

Potom jednoducho rozbalíme.

 

 

Hotovo, môžeme podávať.

Krájame klasicky na kolieska.

 

 

Rolku môžete obaliť v kokose, strúhaných orechoch, alebo posypať kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes