Výborný recept, ktorý pripravíte behom chvíľky a chuťovo tromfne aj komplikované zákusky. Cesto z kondenzovaného mlieka naozaj nemá chybu!
Potrebujeme:
2 vajcia
1 plechovku kondenzovaného mlieka sladeného
1 pohár hladkej múky
Soľ (štipka)
1 lyžičku prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kopcovitá lyžica kakaa
Krém:
250 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vajcia vyšľaháme, pridáme salko a preosiate sypké prísady. Nakoneic vmiešame aj kakao a navrstvíme do formy, ktorú si vystlali papierom na pečenie – používame menšiu formu.
Pečieme pri teplote 175-180 stupňov vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Zatiaľ si prirpavíme krém – tvaroh rozmixujeme a smotanu vyšľaháme. Obe hmoty zmiešame, podľa chuti môžeme dosladiť.
Hotový vychaldnutý korpus rozkrojíme a naplníme krémom. Tabuľku čokolády rozpustíme v smotane a prelejeme vrch koláča – to je všetko.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)