Obyčajnú bublaninu už nerobím, toto je BOMBA: Najchutnejšia rýchla SALKO piškóta s tvarohom – lepší koláč snáď neexistuje!

Dobrý deň, chcem podeliť o jeden úžasný zákusok od Danice. Musím povedať, že pre našu rodinu je to najlepší zákusok na svete.

Cesto vláčne, krém ľahký a ako čerešnička na torte je tá najlepšia karamelová poleva.

Potrebujeme:

cesto

6 vajec

6 lyžíc práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice oleja

6 lyžíc polohrubej múky

polovica prášku do pečiva

tvarohový krém:

Kocka masla – 250 g masla

100-150 g cukru práškového

šťava a kôra z polovice citróna,

2 tvarohy (ten vo vaničke) (ja pridávam ešte 3-4 lyžice kyslej smotany, ale nemusíte)

poleva 

1 salko

1 smotana na šľahanie 31%

Čučoriedková marmeláda

Voliteľné:

Kúsky čučoriedok

Postup:

Najskôr si pripravíme jednoduchú piškótu.

6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja.

Ďalej si preosejeme múku.

Zmiešame ju s práškom do pečiva a vmiešame ju do hmoty.

Z bielok si vyšľaháme sneh a vmiešame ho do hmoty.

Miešame ručne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou.

Dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodinky – treba sledovať.

Upečený korpus potrieme marmeládou.

Krém:

Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna.

Vmiešame aj tvaroh.

Do krému môžeme vmiešať aj kúsky ovocia.

(Ja som mala menej masla aj tvarohu – približne polovičnú dávku a preto je koláč nižší, čím viacej krému dáte, tým bude piškóta lepšia :-)

Poleva:

Salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu.

Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na koláč, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala :)

Necháme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár