plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prudko návyková Salko piškóta ku kávičke: Úžasný dezert bez námahy, lepší koláč nenájdete!

Moja rodina vyhlásila, že ide asi o najlepší tvarohový koláč, aký sme kedy mali na stole. Tajomstvo je v tom úžasnom kréme so Salkom, ktorý si určite zamilujete. Recept robím už 9 rokov a je od šikovnej pani Petry B., ktorá sa s receptom podelila na internete. My sme sa inšpirovali aj podobným receptom z youtube. Určite skúste.

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

4 vajcia

150 g práškového cukru

4 lyžice teplej až horúcej vody

Na vrch:

1 marmeláda alebo džem

rum + voda (cca 1dcl v pomere 1: 1)

Poleva:

Salko

1 smotana na šľahanie 31%

Čokoládová poleva (voliteľné)

Postup:

Piškóta:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridávame po lyžiciach vodu. Potom vmiešame múku, nakoniec sneh z bielkov.

Všetko optrne premiešame a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech či na papier na pečenie a upečieme.

Prípadne môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus, ja som veľmi spokojná s týmto receptom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky.

Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom zmiešaným s vodou a potrieme marmeládou.

Pripravíme si polevu.

Poleva: Salko si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu. Ja som na polevu nepoužila celé Salko a len časť šľahačky, ale čím viac, tým lepšie :-).

Nakoniec ešte môžete urobiť ornamenty z čokoládovej polevy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes