plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do SALKA pridám 1 lyžicu obyčajného kakaa a robím takto vždy na Veľkú noc: Výsledok vás okamžite nadchne (RECEPT)!

Vynikajúci domáci recept, ktorý som prvýkrát skúsila dva roky dozadu práve na Veľkú noc. Túto dobrotu som vtedy ponúkala všetkým šibačom a nevedeli si ju vynachváliť.

Vynikajúci domáci recept, ktorý som prvýkrát skúsila dva roky dozadu práve na Veľkú noc.

Túto dobrotu som vtedy ponúkala všetkým šibačom a nevedeli si ju vynachváliť.

Tento rok bude síce bez návštev, ale táto blesková nepečená dobrota z 3 prísad u nás nemôže chýbať.

Vyskúšajte ju aj vy podľa super-jednoduchého receptu z youtube.

 

Potrebujeme:

Kondenzované mlieko s cukrom 1 plechovka

Maslo 1 polievková lyžica

Kakao 4 lyžice + 1,5 lyžičky na posypanie

Postup:

Nachystáme si hrniec s hruším dnom.

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme kakao a rozmiešame.

 

 

Vmiešame aj maslo a preložíme na plameň.

 

 

Od momentu, kedy začne zmes bublať, varíme asi 10 minút.

 

 

Zmes musí byť dostatočne hustá – na konci vyskúšajte hustotu tak, že v strede urobíte takúto cestičku.

 

 

Prelejeme do misy vyloženej fóliou a prikryjeme fóliou aj zvrchu.

 

 

Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom v chladničke asi hodinu-dve.

 

 

Vyberieme z misy na dosku, ktorú poprášime kakaom.

 

 

Nakrájame, poprášime kakaom a máme fantastické domáce čoko bonbóny.

 

 

Skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes