Šalát z červenej repy bez zavárania: Zázrak pre zdravie, ktorý máte na jeseň rovno pod nosom!

342

Svieži domáci šalát plný vitamínov, ktorý oceníte najmä v zimných mesiacoch. Vynikajúci je ako príloha k mäsku alebo ako ingrediencia, ktorá skvele ochutí vaše obľúbené jedlá.

Potrebujeme:

3 kg červenej repy

1 kg mrkvy

1 kg cibule

1 kg papriky

1 kg paradajok

1 šálku cukru

150-200 ml octu

3 lyžice soli

3/4 hrnček rastlinného oleja

Táto dávka vystačí na 12 pohárov s objemom 500 ml

Potrebujeme:

Zeleninu umyjeme a očistíme.

Foto: centr-sadovoda.ru

Cibuľu nakrájame nadobno, repu aj mrkvu nastrúhame. Papriku nakrájame na tenké prúžky a paradajky na polkruhy.

Foto: centr-sadovoda.ru
Foto: centr-sadovoda.ru
Foto: centr-sadovoda.ru

Zeleninu zmiešame a pridáme soľ, cukor, ocot a olej.

Foto: centr-sadovoda.ru

Zmes preložíme na slabý plameň a keď zelenina pustí šťavu, prikryjeme pokrievkou, nastavíme na silnejší plameň a varíme 25 minút.

Foto: centr-sadovoda.ru

Horúcu zmes navrstvíme do sterilizovaných pohárov a dôkladne uzavrieme. Poháre zakryjeme dekou a necháme odpočívať.

Používame ako prílohu, do polievok, omáčok či iných receptov.

Zdroj: titulná foto: centr-sadovoda.ru

Témy:


Pridajte svoj komentár