plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci tip, ako pripraviť pečienku: Je veľmi chutný a nahradí aj hlavné jedlo!

Úžasný nápad, ako pripraviť pečienku inak, ako ste zvyknutý.

U nás doma je to taký hit, že si pridávajú aj tí, ktorí inak pečienku nejedia. Určite to skúste aj vy!

 

 

Vyskúšajte tento šalát s restovanou zeleninou a pečienkou podľa receptu z youtube, ktorý skvele chutí a zasýti aj ako hlavné jedlo!

Potrebujeme:

500 g pečienky (podľa chuti)

50 ml sójovej omáčky

3 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

1 mrkvu

2 čerstvé uhorky

2 uvarené vajcia

1 konzervu hrášku

rastlinný olej

soľ

čierne mleté korenie

Na omáčku:

50 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

1/2 ČL soli

1 strúčik cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL horčice

Postup:

Pečienku si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. 

Následne ju zalejeme sójovou omáčkou a necháme stáť 15 minút. 

 

 

Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, rozohrejeme a pridáme pečienku. 

Orestujeme ju do mäkka a pridáme prelisovaný cesnak.

Cibuľu si nakrájame najemno a vložíme ju na samostatnú panvicu s rozhorúčeným olejom.

 

 

Restujeme asi 2 – 3 minúty a potom cibuľu z panvice odoberieme na tanier.

Mrkvu si očistíme, nastrúhame nahrubo (alebo nakrájame na malé kocky).

Opečieme asi 3 – 4 minúty na tej istej panvici na troche oleja.

 

 

Do misy si preložíme orestovanú pečienku, pridáme cibuľku, mrkvu a čerstvé nakrájané uhorky. 

 

 

Nakoniec pridáme ešte aj vajíčka, ktoré sme si uvarili natvrdo a nakrájali na menšie kúsky. 

 

 

Všetko osolíme, okoreníme a premiešame. 

Teraz si pripravíme omáčku, takže si do mixéra nalejeme mlieko, olej.

Šľaháme asi 15 – 20 minút. 

Dochutíme soľou, horčicou, citrónovou šťavou, cesnakom a šľaháme ešte 10 minút. 

Hotovú omáčku primiešame k pečienke so zeleninou.

Nakoniec pridáme ešte konzervovaný hrášok a môžeme podávať. 

 

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes