Úžasný nápad, ako pripraviť pečienku inak, ako ste zvyknutý.
U nás doma je to taký hit, že si pridávajú aj tí, ktorí inak pečienku nejedia. Určite to skúste aj vy!
Vyskúšajte tento šalát s restovanou zeleninou a pečienkou podľa receptu z youtube, ktorý skvele chutí a zasýti aj ako hlavné jedlo!
Potrebujeme:
500 g pečienky (podľa chuti)
50 ml sójovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
1 mrkvu
2 čerstvé uhorky
2 uvarené vajcia
1 konzervu hrášku
rastlinný olej
soľ
čierne mleté korenie
Na omáčku:
50 ml mlieka
100 ml rastlinného oleja
1/2 ČL soli
1 strúčik cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL horčice
Postup:
Pečienku si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy.
Následne ju zalejeme sójovou omáčkou a necháme stáť 15 minút.
Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, rozohrejeme a pridáme pečienku.
Orestujeme ju do mäkka a pridáme prelisovaný cesnak.
Cibuľu si nakrájame najemno a vložíme ju na samostatnú panvicu s rozhorúčeným olejom.
Restujeme asi 2 – 3 minúty a potom cibuľu z panvice odoberieme na tanier.
Mrkvu si očistíme, nastrúhame nahrubo (alebo nakrájame na malé kocky).
Opečieme asi 3 – 4 minúty na tej istej panvici na troche oleja.
Do misy si preložíme orestovanú pečienku, pridáme cibuľku, mrkvu a čerstvé nakrájané uhorky.
Nakoniec pridáme ešte aj vajíčka, ktoré sme si uvarili natvrdo a nakrájali na menšie kúsky.
Všetko osolíme, okoreníme a premiešame.
Teraz si pripravíme omáčku, takže si do mixéra nalejeme mlieko, olej.
Šľaháme asi 15 – 20 minút.
Dochutíme soľou, horčicou, citrónovou šťavou, cesnakom a šľaháme ešte 10 minút.
Hotovú omáčku primiešame k pečienke so zeleninou.
Nakoniec pridáme ešte konzervovaný hrášok a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: