Ľahký šalát s kuracími mäsom a cesnakovou omáčkou: Jedla by som ho aj každý deň, tak je výborný!

Vynikajúci recept na domáci šalát s kuracím mäsom a zeleninou zo stránky napadovy.blog, ktorý robím skoro každý deň. Vynikajúca pochúťka na večeru, alebo ľahký obed. Stačí zmeniť príchuť omáčky a máte zakaždým novú chuť.

Potrebujeme:

1 hlávkový šalát

2 paradajky

3 uhorky,

1 ks. kuracie prsia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica olivového oleja,

soľ a korenie podľa chuti

1 pol čajovej lyžičky grilovacieho korenia

šťava z polovice citróna

Suroviny na cesnakovú omáčku:

3 strúčiky cesnaku

50 g bieleho jogurtu

Štipku soli

1 lyžicu olivového oleja

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky, ktoré dochutíme grilovacím korením.

Na panvici rozohrejeme olej a poukladáme kúsky mäsa.

Osmažíme z oboch strán, kým nie sú upečené dohrneda, potom vyberieme na tanier.

Príprava cesnakovej omáčky:

Ošúpeme strúčiky cesnaku, rozdrvíme ich v mažiari, potom ich vložíme do misy, pridáme soľ, olej a jogurt.

Dobre premiešame, kým nie sú všetky ingrediencie dokonale zmiešané.

Šalát umyjeme a natrhajte na menšie kúsky, potom vložte do misy.

Uhorky ošúpeme a nakrájame na kúsky.

Paradajky umyjeme, nakrájáme a položíme na uhorky.

Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme kuracie prsia, olej a citrónovú šťavu.

Zalejeme cesnakovou omáčkou.

Pred konzumáciou šalátu dobre premiešame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)