Keď dostanete chuť na skvelý šalát, vyskúšajte tento od fitness trénera: Príprava je veľmi nenáročná, pričom potrebujete len 3 hlavné suroviny a dresing!

Tento luxusný šalát podľa receptu z youtube je taký chutný, že ho s hrdosťou môžete naservírovať aj na slávnostný stôl a všetci sa budú zalizovať.

Potrebujete pritom len pár surovín a prípravu zvládne každý!

Výhody pekinskej kapusty na zdravie

Podporuje imunitu

Podporuje funkciu a regeneráciu buniek

Chráni pred radikálmi

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Podporuje a urýchľuje trávenie, pravidelnú stolicu

Pomáha pri chudnutí

Stimuluje metabolizmus

Mierne močopudné účinky regulujú vodu v tele

Podporuje funkciu obličiek, močových ciest a pečeni

Normalizuje hladinu cukru v krvi

Pozitívny vplyv na nervový systém

Odstraňuje a nespôsobuje plynatosť ako iné druhy kapusty

Zdravý šalátik podľa fitness trénera

Recept na prípravu šalátika, ktorý stimuluje metabolis, podporuje zdravé chudnutie a nabije vás vitamínmi a živinami.

Potrebujeme:

1 pekinskú kapustu (400 g)

2 jablká

250 g údených, grilovaných alebo pečených kuracích pŕs

šťavu z 1/2 citróna

2 ČL ľanových semienok

soľ

Na dresing:

250 g gréckeho jogurtu

1/2 ČL citrónovej kôry

štipku soli

Postup:

Pekinskú kapustu si umyjeme, osušíme.

Odrežeme koniec a nakrájame ju najemno. 

Kapustu potom preložíme do väčšej misy.

Pridáme k nej očistené a nadrobno pokrájané jablká, ktoré sme poliali citrónovou šťavou.

 

Kuracie prsia (údené, grilované alebo pečené) si nakrájame na prúžky.

Pridáme do misy s kapustou a jablkami.

Nakoniec všetko posypeme ľanovými semienkami a prejdeme k príprave dresingu.

Príprava dressingu:

Do misky si dáme grécky jogurt, pridáme strúhanú citrónovú kôru, soľ a dobre premiešame. 

Šalát osolíme, premiešame s jogurtovým dresingom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár