plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šalát z nových zemiakov, slaninky a rukoly!

Ľahký šalátik, ktorý je skvelou voľbou napríklad na letný obed alebo večeru. jeho príprava je jednoduchá a všetky suroviny spolu perfektne ladia.

Ľahký šalátik, ktorý je skvelou voľbou napríklad na letný obed alebo večeru. jeho príprava je jednoduchá a všetky suroviny spolu perfektne ladia.

Potrebujeme:

2 kg nových zemiakov

200 g tenkých plátkov slaninky

Hrsť olív

100 g rukoly

50 g tvrdého syra

Zväzok lístkov čerstvej bazalky

Čerstvý tymián (1-2 vetvičky)

2 lyžice olivového oleja

1 lyžicu jablčného octu

1 lyžičku soli

¼ lyžičky mletého čierneho korenia

300 g cherry paradajok

Postup:

Nové zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Potom zemiaky prekrojíme na polovice, preložíme do zapekacej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme korenie, soľ a vložíme zapiecť do rúry spolu s tymiánom, kým nebudú zemiaky na povrchu chrumkavé.

Plátky slaniny orestujeme dochrumkava na suchej panvici a preložíme na papierový obrúsok.

Umyté paradajky nakrájame na štvrtinky a zmiešame ich v mise s olivami, bazalkou a rukolou. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme ocot a všetko premiešame. Podľa chuti môžeme osoliť a okoreniť.

Šalát servírujeme na taniere a pridáme opečené zemiaky, plátky slaniny a syra.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: foodily

Najlepšie recepty na dnes