plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šalát z marinovanej kapusty plný vitamínov

Kapusta je zelenina plná živín a vitamínov. Navyše, vynikajúco dopĺňa ďalšie pokrmy, ktorým dodáva správnu sviežosť a vyváženú chuť. Pripravte si vynikajúci kapustový šalát plný vitamínov, ktorý perfektne doladí každé jedlo.

Kapusta je zelenina plná živín a vitamínov. Navyše, vynikajúco dopĺňa ďalšie pokrmy, ktorým dodáva správnu sviežosť a vyváženú chuť. Pripravte si vynikajúci kapustový šalát plný vitamínov, ktorý perfektne doladí každé jedlo.

Potrebujeme:

2 kg kapusty

400 g mrkvy

4 strúčiky cesnaku

Marináda:

150 ml rastlinného oleja

75 ml octu (9%)

2 lyžice soli

3 lístky bobkového listu

5-6 kúskov celého čierneho korenia

500 ml vody

Postup:

thumb (1)

Kapustu a mrkvu očistíme. Kapustu nakrájame na tenké rezenace, mrkvu nastrúhame a cesnak nasekáme nadrobno. Zeleninovú zmes navrstvíme do uzatvárateľného pohára (približne 3 litrového).

Všetky ingrediencie na marinádu spojíme v hrnci, preložíme na plameň a varíme približne 5 minút. Potom zložíme z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme do pohára ku kapuste. Necháme odležať cez noc a na druhý deň si môžeme pochutnávať.

Šalát skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke – vďaka octu vydrží skutočne dlho.

Najlepšie recepty na dnes