plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nemôžem prestať jesť tento šalát: Kapusta, mrkva a jablko, tak čerstvé a chrumkavé!

Pripravte si doma jednoduchý šalát, ktorý pripravíte za pár minút.

Ak chcete chudnúť a jesť zdravšie, tento šalát je potom práve pre vás!

 

 

Lahodný, chutný a zdravý šalát podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

150 g kapusty

150 g červenej kapusty

2 mrkvy

zväzok jarnej cibuľky

1 jablko

Na omáčku:

50 ml olivového oleja

1/2 ČL kryštálového cukru

soľ

1 PL horčice

šťavu z 1/2 citróna

Na bruschetty:

chlieb

olivový olej

20 g syru feta

petržlenovú vňať

kôpor

soľ

1 paradajku

1 strúčik cesnaku

soľ

olivový olej

trochu citrónovej šťavy

Postup:

Bielu a červenú kapustu nakrájame na tenšie plátky.

Vložíme do misky.

Ďalej pridáme nastrúhanú mrkvu a na menšie kúsky nakrájanú cibuľku.

 

 

Jablko nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka, nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.

Do nádobky na omáčku pridáme olej, cukor, soľ, horčicu, citrónovú šťavu.

Všetko spolu dobre premiešame.

 

 

Omáčkou polejeme suroviny v miske.

Zamiešame a necháme 10-15 minút odstáť.

K šalátu si teraz pripravíme výborné bruschetty.

 

 

Krajce chleba rozkrojíme na trojuholníky.

Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Chlieb polejeme olivovým olejom, posypeme soľou.

Dáme piecť do rúry pri teplote 180°C na 10 minút.

 

 

Paradajku rozkrojíme na polovicu a pomocou strúhadla zbavíme dužiny.

Do misky s dužinou roztlačíme cesnak, pridáme soľ, olivový olej a premiešame lyžičkou.

Potom pridáme na kocky nakrájanú fetu a dobre zamiešame.

 

 

Do ďalšej misky pridáme nasekaný kôpor a petržlenovú vňať.

Pridáme aj nastrúhaný cesnak, soľ, olivový olej, citrónovú šťavu.

Lyžicou premiešame.

Zmes z kôpru ako aj zmes s feta syrom nanesieme na chlieb.

 

 

Chrumkavé bruschetty servírujeme spolu so šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes