plny-hrniec_transparent_negativ.png

Salámy, syr a trocha zeleniny. A za pár minút máte honosné jedlo na 5 spôsobov

Chcete ohúriť blízkych na oslave alebo posedení? Stačí vám len pár ingrediencií a kvalitné produkty. Tu sú naše tipy.

Poznáte to, niekedy nemáte čas pripravovať oslavu alebo sa známi ohlásia len chvíľu predtým. A vy chcete ohúriť. Ak máte doma syr, rôzne druhy zeleniny, jedno-dve vajíčka a pár kvalitných salám, nič viac nepotrebujete. A my vám ukážeme, ako obmenou týchto surovín môžete dostať až 5 rôznych variánt.

Misa ako od šéfkuchára

Ako s prvou začneme s misou. Budete potrebovať syr (asi 500 g), šunku Corvin, salámu Toreador a mortadellu Tauris, šalát a olivy na ozdobu. Najprv teda začnite ukladať na misu syr, do kruhu a tak, aby sa vám pekne robili vejáriky. Náš tip: stačí si kraj syra, kde chcete mať špičku, pridŕžať prstami a už len točiť.

Potom tým istým spôsobom dávame druhú vrstvu. Striedame šunku a mortadellu.

Teraz prichádza na rad tretia vrstva. Použili sme salámu Toreador, pretože jeho farba pekne misu oživí a má akurátnu veľkosť na robenie rôznych vlniek. Samozrejme použiť sa dá aj iná, menšia saláma.

V tomto štádiu ju už môžete podávať, s chlebíkom či nátierkou. Prípadne doplniť vajíčko. Ak ju však chcete vyšperkovať, zoberte akýkoľvek šalát, pokojne si ho uviažte ako my, a zasaďte pekne do stredu. A ozdobte, napríklad olivami na špajle.

 Kytica salámových ruží

Ak by ste na prvú misu nechceli dať ozdobu zo šalátu, môžete ju pokojne použiť ako samostatnú kyticu. Na špajly pokojne doplňte malé paradajky, pareničky alebo čokoľvek iné podľa vášho výberu. Ale kraľovať jej musia salámové ružičky. Sú jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdá.

Zoberiete dva kúsky salámy, veľkosť ideálne ako Nitran Tauris, teda malé kúsky, a položíte ich na seba. Zatočte a na konci sa vám spraví základ ružičky. Potom už len vrstvite podľa obrázkov.

A výsledok môže vyzerať takto.

Misa so zeleninou

Z týchto surovín však môžete urobiť misy na viacero spôsobov, napríklad so zeleninou.

Retro chlebíčky

Chlebíčky s bohatým obsahom patrili k oslavám vždy. Samozrejme, menili sa, ale dnes sú opäť v móde. Záleží len na tom, ako si ich nazdobíte. Môžete použiť rôzne druhy pečiva a napríklad paprikovú nátierku, ktorá ich ešte viac oživí.

A môžete sa s nimi hrať a kombinovať s rôznymi druhmi zeleniny, napríklad takto.

Salámovo-šunková torta

A keď chcete hostí naozaj nasýtiť, pustite sa do torty. Základom je toastový chlieb, pretože sa s ním dobre pracuje a dobre saje nátierky, čím torta drží pokope. Keď chcete prekvapiť, do každej vrstvy dajte iný druh salámy či šunky.

Potom už len pomaly tvorte jednotlivé poschodia. Aká bude torta vysoká, je na vás. My sme z jedného balenia chleba urobili štyri vrstvy.

A finále už je na vás. Môžete si dať hore ružičky, zeleninu, syr, čo len chcete. Ak by sa vám zdalo, že vám torta nedrží, pomôžte si špajlami. Po stuhnutí, pred servírovaním, ich však nezabudnite vytiahnuť.

Voľba, s ktorou sa nemôžete pomýliť!

Na trhu je obrovské množstvo výrobkov, z ktorých môžete studené občerstvenie naservírovať, avšak nie všetky sa môžu pýšiť najvyššou kvalitou, znamenitou chuťou a stopercentne slovenským pôvodom, ako mäsové produkty Tauris. Či už si vyberiete salámu, šunku alebo nárez, vždy máte istotu, že svojím hosťom a rodine ponúkate TOP kvalitu vyrobenú na Slovensku. V predajni spoznáte tieto produkty veľmi jednoducho, stačí sledovať srdiečko na obale!

Čaro všetkých týchto dekorácií je v tom, že všetky kombinácie sa dajú vytvoriť z tých istých surovín. Nepotrebujete teda veľa, aby ste ohúrili. Stačí používať slovenské výrobky, ako v tomto prípade nárezy Tauris, dobrý syr a trocha zeleniny. Tak dobrú chuť.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Tauris.

Najlepšie recepty na dnes