plny-hrniec_transparent_negativ.png

Susedkin jednoduchý SACHER z jabĺk: Toto je ten najchutnejší koláč pod slnkom, lepší nemajú ani v cukrárni!

Vynikajúci recept na jablkový sacher, ktorý ma naučila moja susedka Ľubka a môžete si ho pripraviť aj vy, pretože je naozaj výborný.

 

 

Tento koláč je neskutočne chutný a pritom jednoduchý na prípravu.

Dá sa piecť aj ako bábovka, alebo na veľkom plechu ako klasický koláč, či okrúhla torta.

 

 

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

300 g cukor kryštál

300 g jemne nastrúhaných jabĺk

100 g rozpusteného tuku (Hera, maslo)

40 g kakaa

1 prášok do pečiva

3 vajcia

ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda

čokoládová poleva

Poznámka:

Toto množstvo je určené na pečenie v tortovej forme s priemerom 24 cm, alebo v malej štvorcovej tortovej forme.

Dá sa upiecť aj na plechu ako koláč, ale je potrebné zvýšiť dávku surovín.

 

 

 

Postup:

Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.

 

 

 

Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom.

Potom do cesta opatrne pridávame nastrúhané jablká.

 

 

Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.

Skúšku či je torta pečený robíme klasicky špajlou.

 

 

Ak je korpus upečený, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Potom korpus rozkrojíme a potrieme marmeládou.

 

 

Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi.

Namiesto orechov možné nastriekať šľahačku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes