Susedkin jednoduchý SACHER z jabĺk: Toto je ten najchutnejší koláč pod slnkom, lepší nemajú ani v cukrárni!

18611 0

Vynikajúci recept na jablkový sacher, ktorý ma naučila moja susedka Ľubka a môžete si ho pripraviť aj vy, pretože je naozaj výborný. Tento koláč je neskutočne chutný a pritom jednoduchý na prípravu.

Dá sa piecť aj ako bábovka, alebo na veľkom plechu ako klasický koláč, či okrúhla torta.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

300 g cukor kryštál

300 g jemne nastrúhaných jabĺk

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g rozpusteného tuku (Hera, maslo)

40 g kakaa

1 prášok do pečiva

3 vajcia

ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda

čokoládová poleva

Poznámka:

Toto množstvo je určené na pečenie v tortovej forme s priemerom 24 cm, alebo v malej štvorcovej tortovej forme. Dá sa upiecť aj na plechu ako koláč, ale je potrebné zvýšiť dávku surovín.

Postup:

Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.

Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom.

Potom do cesta opatrne pridávame nastrúhané jablká.

Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.

Skúšku či je torta pečený robíme klasicky špajlou.

Ak je korpus upečený, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Potom korpus rozkrojíme a potrieme marmeládou.

Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi.

Namiesto orechov možné nastriekať šľahačku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár