plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá Sacher torta podľa 100 rokov starého receptu: Takúto dobrotu v cukrárni nekúpite, tajomstvo je v korpuse!

Nikdy by som neverila, že úžasnú Sacher tortu pripravím tak jednoducho. Je výborná a žne úspech na každej oslave.

Potrebujeme:

(16 porcií, príprava 30 minút, pečenie 60 minút )

Korpus:
6 ks vajec,
21 dag masla,
21 dag práškového cukru,
21 dag čokolády na varenie,
16,5 dag hladkej múky,
2 balíčky vanil. cukru,
1/2 balíčka prášku do pečiva,

Poleva:
10 dag čokolády na varenie (podľa možnosti čo najkvalitnejšej),
5 dkg masla

Postup: 
Cukor, maslo a žĺtky vymiešame do peny, pridáme mierne roztopenú čokoládu a zamiešame. Na záver pridáme preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Primiešame nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.
Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávame, vhodnejší je papier na pečenie. Vkladá sa iba na dno nádoby. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hod. pri 180 stupňoch. Rúru vypneme. Tortu necháme ešte 10 min. v rúre. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 2 (prípadne na 3 diely). Natrieme horúcim marhuľovým lekvárom, spojíme a necháme do druhého dňa odpočívať. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10 dag čokolády a 5 dag masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli. Nesmie prejsť varom!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes