Dokonalá kombinácia ovocnej zmesi a pusinky.
Dezert na všedný deň, ktorým ohúrite hostí aj počas slávnostného stolovania.
Úžasný recept na nadýchaný koláč z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 vajcia
280 g hladkej múky
štipku soli
60 g kryštálového cukru
70 g kyslej smotany
1 ČL prášku do pečiva
100 g masla
Na džem:
600 g mrazených malín, alebo iného bobuľového ovocia
50 g kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
100 g nasekaných mandlí
Na pusinky:
5 bielkov
štipku soli
150 g kryštálového cukru
8 g vanilkového cukru
50 g mandľových lupienkov
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Pridáme soľ, cukor a metličkou vyšľaháme.
Pridáme smotanu, rozpustené maslo a metličkou premiešame.
V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
Múku po častiach preosejeme do zmesi a premiešame.
Poslednú časť preosejeme a rukou vymiesime cesto.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie.
Vložíme na 30 minút do chladničky.
Do hrnca pridáme mrazené ovocie.
Nasypeme cukor a preložíme na sporák.
Ovocie premiešame a varíme, kým sa cukor neroztopí.
Pridáme škrob, zamiešame a varíme do zhustnutia.
Cesto vložíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Roztiahneme ho po celej ploche a stranách a vidličkou spravíme dierky.
Potom nanesieme ovocnú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
Posypeme nasekanými mandľami.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
Do hlbokej misky pridáme bielky.
Pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Postupne počas šľahania pridávame cukor.
Krém nanesieme na koláč a posypeme mandľovými lupienkami.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 160°C.
Po upečení necháme dezert vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: