Pripravte si túto ryžovú pochúťku a na mäso si ani nespomeniete: Vynikajúce jedlo!

Vynikajúce jedlo, ktoré pripravíte úplne bez mäsa a chutí skvele!

Nikdy by ste neverili, že obyčajná ryža môže chutiť takto dobre.

Skombinujte ju takto s týmito prísadami a budete milo prekvapení. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý recept, ktorý môžete vidieť krok za krokom aj v tomto videu na youtube.

Ak máte radi rizoto, tak tento recept budete skutočne milovať, je to fantastická pochúťka.

Potrebujeme:

Na ryžu:

4 PL olivového oleja

1 červenú papriku

1 žltú papriku

1 zelenú papriku

2 šálky ryže

2 ČL soli

3 poháre vody

Na omeletu:

3 vajcia

soľ

2 PL olivového oleja

Na omáčku:

3 PL olivového oleja

4 strúčiky cesnaku

1/2 PL hladkej múky

1 PL paradajkového pretlaku

1,5 šálky vody (300 ml)

soľ

čierne mleté korenie

čili papričky

kari

sušenú mätu

Postup:

Papriky si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. 

Na panvicu si nalejeme 4 lyžice olivového oleja, zohrejeme ho na miernom ohni a pridáme všetku papriku. 

 

 

Opekáme asi 2 minúty a potom pridáme prepláchnutú a scedenú ryžu. 

Znížime ohrev, posolíme, opekáme ďalšie 2 minúty.

Následne všetko podlejeme 3 pohármi vody. 

Premiešame, prikryjeme pokrievkou, necháme zovrieť a varíme na slabom ohni do mäkka.

Takto pripravenú ryžu naberieme do misky, utlačíme lyžičkou a kôpku navrstvíme na tanier. 

Do samostatnej misky si rozklepneme vajcia, pridáme trochu soli a vyšľaháme metličkou. 

 

 

Vajíčko precedíme cez malé sitko do misky a na panvicu si nalejeme 2 lyžice olivového oleja. 

Zapneme na stredný ohrev, vajíčka rovnomerne rozlejeme po panvici a počas opekania pomocou čínskych paličiek vytvoríme vzor, ako na videu nižšie.

Takto pripravenou omeletou prikryjeme kopček ryže. 

 

 

Teraz si dáme na panvicu 3 lyžice olivového oleja, ošúpeme si cesnak.

Osmažíme ho asi 1 minútu. 

Zaprášime hladkou múkou, premiešame a osmažíme 2 minúty. 

Pridáme lyžicu paradajkovej pasty, vymiešame a osmažíme asi 1 minútu. 

 

 

Zalejeme 300 ml vody, pridáme soľ, čierne korenie, čili, kari, mätu.

Dobre všetko premiešame. 

Touto omáčkou ešte polejeme pripravené jedlo, ozdobíme podľa vkusu.

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels