Ryža zepekaná so šunkou a syrom

Z predchádzajúceho obeda mi ostalo niekoľko porcií varenej ryže. Napadlo mi, že by som mohla pripraviť celkom nové jedlo, v ktorom ryžu zo včera môžeme chutne zužitkovať. Nakoniec som zvolila zapekanú ryžu z ingredienciami, ktoré som našla v chladničke – viaceré druhy syra, šunku, mrkvu, bylinka a vajcia. Výsledkom je skutočne delikátny obed, ktorý zaberie len pár minút prípravy. Rodinka si chutný výsledok nevedela vynachváliť! :-)

Potrebujeme:

4 šálky varenej ryže

100 g strúhanej mozzarelly

100 g šunky nakrájanej na kocky

1 strúhanú mrkvu

2 lyžice petržlenovej vňate nasekanej najemno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

1 šálku mlieka (príp. bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany)

150 g smotanového syra

1 šálku strúhaného parmezánu (príp. iného tvrdého syra)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

V miske zmiešame ryžu, mozzarellu, šunku, mrkvu a petržlen.

Zmes preložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom alebo olejom.

V inej miske zmiešame vajcia s mliekom, smotanovým syrom a parmezánom. Dochutíme soľou a korením.

Vajíčkovú zmes nalejeme na ryžovú zmes. Potom misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút, alebo kým povrch nebude zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Arroz de Forno

zdroj: cybercook