Cesto jemné ako pena: Rýchly šľahačkový koláčik s jablkami – najlepší dezert celej jablkovej sezóny!

Výborný šľahačkový koláčik s jablkami, jemný a fantasticky lahodný.

Výborný šľahačkový koláčik s jablkami, jemný a fantasticky lahodný.

Potrebujeme:

6 vajec

300 g kr. cukru

200 g masla

200 ml smotany na šľahanie

300 – 350 g hladkej múky

...

1 bal. Prášku do pečiva

3 jablká alebo iné ovocie

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, zašľaháme do nej nakrájané maslo. Vmiešame aj smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom.

Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky.

Do vymastenej, vysypanej formy nalejeme cesto, uložíme ovocie a dáme piecť na 160 stupňov pod domu asi 35-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)