Rebarborový koláč našich babičiek – nadýchaný, jemný a úplne jednoduchý.
Potrebujeme:
1 hrnček kr. cukru
3 vajcia
2 hrnčeky pl múky
1/2 hrnčeka oleja
½ hrnčeka mlieka
¾ lyžice prášku do pečiva
Rebarboru, jahody 1 lyžicu hladkej múky
Postup:
Cukor vyšľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a vymiešame jednodné cesto.
Jahody si nakrájame, rovnako aj rebarboru a zmiešame s hladkou múkou. Potom k ovociu nalejeme cesto a premiešame.
Vylejeme na menší štvorcový alebo klasický okrúhly plech (formu) vystlanú papierom na pečenie a vrch ešte dozdobíme ovocím. Môžeme na vrch pridať aj nalámanú čokoládu. Pečieme pri 180 stupňov asi 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)