Rýchly obed zo zemiakov a mletého mäsa: Výborná kombinácia a jednoduchý recept, vďaka ktorému vykúzlite skvelé jedlo!

643

Pripravte si dnes na obed toto rýchle jedlo podľa receptu z youtube.

Lahodná kombinácia zemiakov a mletého mäsa, ktorú všetci milujú!

Potrebujeme:

5 zemiakov

1 cibuľu

1/2 papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

rastlinný olej

450 g mletého mäsa

soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku podľa chuti

2 paradajky

1 strúčik cesnaku

30 g masla

3 vetvičky kôpru

100 g tvrdého syra

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do hrnca s vodou a soľou, kým nie sú mäkké.

Cibuľu, aj papriku si očistíme a pokrájame nadrobno. 

Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, pridáme cibuľu, papriku a mleté mäso.

Posypeme soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou, premiešame a dusíme asi 3 – 5 minút. 

Paradajky si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme na panvicu k mletému mäsu.

Premiešame spolu s prelisovaným cesnakom a dusíme ešte pár minút.

Uvarené zemiaky si scedíme a roztlačíme na pyré spolu so zmäknutým maslom. 

Primiešame nadrobno nasekaný kôpor, zvlášť si nastrúhame tvrdý syr na jemnom strúhadle.

Vymastíme si plech rastlinným olejom. 

Ruky si potrieme tiež trochou oleja, zo zemiakovej hmoty tvarujeme stredne veľké guľky.

Ukladáme ich vedľa seba na plech.

Pomocou pohára teraz guľky roztlačíme tak, aby uprostred vznikla jamka..

Do jamky navrstvíme nastrúhaný tvrdý syr, aj náplň z mletého mäsa. 

 

Strúhaný syr navrstvíme aj navrch a dáme piecť do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 °C asi 10 minút. 

Hotovo.

Môžeme podávať napríklad so zeleninovou oblohou. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár