plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly obed na sladko: Lahodná žemľovka s makom!

Dnes som dostala chuť na sladký obed a ako prvá mi prišla na um moja milovaná žemľovka. Je jemná, nadýchaná a doslova sa rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

5 ks rožkov

600 ml teplého mlieka

150 g mletého maku

4 lyžice práškového cukru

1 lyžičku citrónovej kôry

3 žĺtky

3 bielky

3 lyžice kryštálového cukru

Postup:

Rožky nakrájame na kolieska a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť na 8-10 minút pri teplote 200 stupňov.

Mlieko zmiešame s makom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, strúhanou citrónovou kôrou a žĺtkami.

Opečené kúsky pečiva zmiešame s makovou zmesou a navrstvíme do zapekacej misy, ktorý sme si vymazali trochou masla.

Bielky ušľaháme s cukrom a sneh navrstvíme na zmes v zapekacej mise. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Vyskúšajte aj úžasne chutnú jablkovú žemľovku s tvarohom.

Najlepšie recepty na dnes