Rýchly obed z jedného plechu: Zelenina zapečená so smotanovou omáčkou

Jednoduché, rýchle a sýte jedlo, ktoré pripravíte za niekoľko minút. Môžete tiež pridať ďalšie ingrediencie podľa vašej chuti – napríklad šunku či kuracie mäsko.

Jednoduché, rýchle a sýte jedlo, ktoré pripravíte za niekoľko minút. Môžete tiež pridať ďalšie ingrediencie podľa vašej chuti – napríklad šunku či kuracie mäsko.

Potrebujeme:

5 stredne veľkých zemiakov

2 cibule

100 g šampiňónov alebo iných húb

2 paradajky

300 g syra

...

Na omáčku:

2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice majonézy

1 pretlačený strúčik cesnaku

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Rovnako umyjeme a nakrájame huby a paradajky. Pekáč vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky zemiakov a na ne uložíme plátky húb. Ingrediencie na omáčku jednoducho zmiešame a 3/4 omáčky navrstvíme na huby. Nakoniec uložíme na vrch plátky paradajok a pokryjeme zvyšnou omáčkou.  Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

hMd1dGCvA2k

G0upD4NOMzQ

zdroj: vk